Open Inschrijving

Op veler verzoek biedt Simons Van de Wiel nu ook een opleiding Politieke Sensitiviteit voor ambtenaren aan op ons eigen kantoor in Amsterdam door middel van ‘open inschrijving’. Deze sessies zijn met een kleine groep waarbij we inzoomen op de casuïstiek van de deelnemers. Een echte opleiding op maat!

 

Strategisch adviseur van het bestuur

Als ambtenaar ben je aangenomen om basis van je expertise, je kennis en ervaring. Vaak wil je ook graag iets bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Én je werkt in een politieke omgeving. Werken in een politieke omgeving vraagt méér van je dan alleen maar inhoudelijke expertise. Want hoe ga je om met de verschillende actoren, hoe weet je wanneer iets politiek gevoelig wordt, welke rol neem je als ambtenaar en hoe verhoud je je ten opzichte van volksvertegenwoordigers en bestuurders?

Deze opleiding helpt jou om jezelf te ontwikkelen tot volwaardig adviseur van die politieke wereld. Gedurende drie sessies behandelen we de theorie en de praktijk van politieke sensitiviteit en gaan we aan de slag met vaardigheden die je in je dagelijkse werk kunt toepassen. 

 

Doelgroep

Je werkt voor een gemeente, waterschap of provincie. Je bent bestuursadviseur, strategisch adviseur of senior (beleids- of communicatie) adviseur. Je hebt in je dagelijks werk regelmatig contact met politiek bestuurders en/ of werkt aan politiek gevoelige dossiers.

 

Leerdoelen

Het gaat bij deze opleiding om het kweken van begrip voor en inzicht in een andere belevingswereld: die van de politiek. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die je van pas komen als adviseur van die politieke wereld.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze opleiding of heb je vragen, neem dan contact op met: Veerle van der Burght (veerle@simonsvandewiel.nl of 06 24605360)

Politieke sensitiviteit voor ambtenaren (het geheime handboek) is nu te koop!