Intervisie

Informatie

Heb je onze training Politieke Sensitiviteit gevolgd en smaakt het naar meer? SimonsVandeWiel biedt speciaal voor bestuursadviseurs, strategisch adviseurs en senior (communicatie- of beleids)adviseurs nu ook de mogelijkheid om intervisie te volgen volgens de beproefde SimonsVandeWiel-methode.

 

Intervisie is een manier om in groepsverband te kijken naar een individueel vraagstuk van één van de groepsleden. De crux van het vraagstuk draait om het werken als ambtenaar in een politieke context. Je hebt bijvoorbeeld te maken met een lastige wethouder, of loopt in je dossier aan tegen een rolonzuivere raad, of te maken met een onduidelijke opdracht van het college. Dankzij de SVdW-intervisiesessie kijk je op een andere manier, met een andere bril naar je eigen vraagstuk, waarbij je (nieuwe) opties krijgt aangereikt die je verder helpen in je aanpak. Je leert van elkaar doordat je met elkaar meedenkt en elkaars frisse blik gebruikt om anders tegen een probleem aan te kijken (fixed vs set mindset).

 

De Simons Van de Wiel-methode

Tijdens onze intervisiesessies leer je de theorieën uit de eerder gevolgde training politieke sensitiviteit toe te passen op je eigen casus. Daarnaast zetten wij onze ervaring in op gebied van systemisch denken, transactionele analyse en deep democracy.

 

Intervisie zorgt voor deskundigheidsbevordering, geeft je handvatten om het geleerde daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen en daarnaast is het ook gewoonweg nog eens heel erg leuk!

 

Na deze intervisie onder begeleiding zijn de deelnemers zelf in staat met het intervisiemodel in de hand zelfstandig verder te gaan met hun intervisieclubje.

Politieke sensitiviteit voor ambtenaren (het geheime handboek) is nu te koop!