Dit geeft u een aardig beeld van de mensen bij SVdW

De rest over Maud  

Maud heeft een hekel aan te vroeg komen en begrijpt werkelijk niks van millennials: hoe ze wonen, hoe ze eten, hoe ze daten: onbegrijpelijk. 

Ze houdt van het gestrekte been. Altijd. Overal. Zonder aanziens des persoon. Misschien omdat ze vroeger jazzballetlerares was? Ze danst trouwens het liefst keihard op jaren ‘80 disco. En dat terwijl haar linkervoet groter is dan haar rechter…  

Haar favoriete eiland is Curaçao, waar ze in een fabriek gewerkt heeft.  

Ze is net begonnen aan de sport voor de tweede fase van haar leven: tennis. 

Met een opleiding in confectiekunde en bestuurskunde is Maud uitermate geschikt om burgemeesters aan te kleden.  

De rest over Marike  

Marike heeft een hekel aan te laat komen. Dat terwijl ze in Amsterdam nog steeds 180 graden de verkeerde kant op fietst, ook al is ze er geboren en getogen. Moet je nagaan hoeveel tijd zij neemt om van A naar B te komen!? Maud en Marike samen komen dus voornamelijk gewoon op tijd.  

Ze is ietwat van een control freak. Dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat ze alle episodes van ‘Friends’ kent. Uit haar hoofd. En omdat ze gaat huilen van Excelsheets. Marike denkt daarentegen wel altijd wat harder door en wilde vroeger de tweede Freud worden, maar heeft te weinig geduld voor mensen met depressies. Voor de tweede fase van haar leven heeft Marike ‘haken’ opgepakt en ze zou graag parttime op Texel wonen. 

De rest over Peter-Paul

Peter-Paul heeft ooit een ‘Friends’ pubquiz gewonnen en is er (volgens Marike terecht) trots op. Hij heeft vroeger op de Solomon Islands gewoond en is later in Amsterdam ‘Political Communication’ gaan studeren. Trouwens, hij is de enige van zijn jaar die er daadwerkelijk iets mee doet. Vele jaren geleden heeft SVdW hem als stagiair aan een leuke opdracht op het Amsterdamse stadhuis geholpen. 

Als je nog goede millennialfeestjes zoekt? Peter-Paul kent ze. En gaat er ook nog naar toe. Zijn guilty pleasure is ‘Casanova’ van Ultimate Kaos. Really!!

Daarnaast heeft hij een zus als juridisch adviseur of een juridisch adviseur als zus? En sorteert hij zijn boeken binnen categorie op alfabetische volgorde en kleding binnen categorie op kleur. Maar dit is logisch.

De rest over Veerle 

Veerle is een enorme taalpurist. Niet alleen in het Nederlands. Ze heeft namelijk Spaans gestudeerd en een jaar in Salamanca gewoond. Daar was ze ook nog eens propper avant la lettre. Je weet wel: mensen een disco binnen praten.  

Ze drinkt alleen goede koffie, namelijk die ze zelf importeert uit Portugal, maar vindt zichzelf geen koffiesnob. Wij vinden dat trouwens wel.  

Veerle heeft leren zwemmen op Curaçao; daar is dan ook best veel water. Maud en Veerle zaten niet op hetzelfde moment op het eiland, maar hebben er dus wel allebei wat mee. Hopelijk gaat SVdW een keer training geven op Curaçao! 

Wel goed om te weten: Veerle weigert te wachten op mensen. Zonder aanziens des persoons. O ja, ze is naast haar werk bij Simons van de Wiel zelfstandig TA coach. En een iets te fanatieke moeder langs de lijn. Haar jeugdzondes lenen zich niet voor publicatie.  

De rest over Gideon 

Gideon heeft in Oeganda gewoond en daar ‘mensenrechten’ gedaan. Zelf komt hij gewoon van het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Hij maakt zijn eigen paté en bramenport. En sambal. En kaas. En mangochutney. 

Gideon heeft een eigen stichting Gesprek & Dialoog (deep democracy) en een hekel aan mensen zonder mening. Hij leest gemiddeld één boek per week en is bezig zelf een boek te schrijven over monniken in de twaalfde eeuw die een tunnel door een berg groeven om seks te hebben met de nonnen aan de andere kant. Wij kunnen niet wachten tot het af is.  

Mensen die Gideon kennen zullen niet gek staan te kijken dat hij doet aan spoken word. Of hij dat ook doet in het Engels weten we niet. We weten wel dat hij graag en graag ‘goed’ Engels spreekt.